HTML

Spectator

The Spectator: Addison és Steele folyóirata, a whig szellemiség megjelenítője, fontos szerepet játszott a modern nyilvánosság kialakulásában. Spectator (Krenner Miklós) a két világháború közötti Erdély egyik legjelesebb, bár mára elfeledett publicistája.

Friss topikok

Linkblog

Beköszöntő és magyarázkodásféle

2009.09.24. 00:14 Mukla

Blogom mottója egyben a The Spectator mottója is: to enliven morality with wit, and to temper wit with morality. Azaz, hevenyészett fordításban: az erkölcsöt az elmével (bölcsességgel) gazdagítani és az elmét az erkölccsel csillapítani. Szép gondolat, elkel az ilyen manapság.

Amint címe is mutatja, ez egy szemlélődő ember blogja. A szemlélődés csak annyit jelent, hogy van benne távolságtartás. Mindez azonban nem zárja ki, hogy akár csak egy focimeccsen, a szemlélőt ne kapja el néha az indulat. Felugrik, szurkol, buzdít, néha káromkodik. Szép lenne harag és elfogultság nélkül szemlélni, de akkor nem blogot írnék, hanem tudományos értekezést.

 

Szólj hozzá!

Címkék: beköszöntő

A bejegyzés trackback címe:

https://spectator.blog.hu/api/trackback/id/tr611403264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása